ARTIKELEN


ONOFF

Basilicum. Het kruid van de koning.

Basilicum lijkt er plezier in te hebben ons liefhebbers van lekker eten een beetje te verwarren. Het kruid heeft verschillende vormen en kleuren, en dat is soms lastig...

Lees verder...

Tempura

Heb je even? Mooi, want even is lang genoeg om uit te leggen wat tempura is en hoe je het maakt. Tempura is gefrituurde groente, vis of garnalen in een licht knapperig beslag....

Lees verder...

Thaise desserts

Er gaat niets boven een Thaise familiemaaltijd. Zo'n bijeenkomst verenigt de voor Thai twee belangrijkste zaken: familie en eten. Het is een drukte van belang, vaak zit iedereen op de grond rondom een rijk assortiment aan gerechten.

Lees verder...

ONOFF

Banaan: lekker, veelzijdig & gezond!

De banaan is eigenlijk een exotische vrucht, maar we kennen ze in Europa zo goed, dat we bijna zouden denken dat ze om de hoek in het wild groeien.

Lees verder...

Curry

Gek is dat eigenlijk, als iemand over een curry begint, dan hebben we daar meteen een beeld bij. Een kruidig geurende dikke saus die gevuld is met vlees, vis en groente, en die met rijst wordt gegeten.

Lees verder...

Toveren met tofu

Tofu is vaak geen liefde op het eerste gezicht. Het ziet er niet heel mooi en aantrekkelijk uit, eerder een beetje kleurloos. En het ontbeert, bot gezegd, een uitgesproken smaak. Het is dus liefde die moet groeien, die je moet ontdekken.

Lees verder...

ONOFF

Kokos maakt een feestje van je drankje

Tjak, tjak tjak, klinkt het, als het flinke mes de kokosnoot open hakt. Deze man heeft het duidelijk vaker gedaan. En kijk, hij heeft ook al zijn vingers nog.

Lees verder...

CHEMISCHE STOF BPA IN DE VERPAKKING? NIET BIJ ONOFF!

Voedsel dat je thuis gaat eten, moet worden verpakt, daar is geen ontkomen aan. Natuurlijk, een paar wortels of een bloemkool kun je zo in je tas stoppen, maar voor kant-en-klare producten geldt dat niet.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Vier veelgestelde vragen over rijst

Wat is het verschil tussen zilvervliesrijst en witte rijst? Wat is het verschil tussen jasmijnrijst en pandanrijst? Is alle rijst ook geschikt als kleefrijst? Heb je deze vragen ook?

Lees verder...

ONOFF SPICES

E-nummers. Wat zijn dat nou eigenlijk?

E-nummers hebben niet bepaald een goed imago. Veel mensen proberen E-nummers zoveel mogelijk te mijden omdat ze denken dat ze ongezond, gevaarlijk en altijd chemisch zijn. Maar is dit wel waar?

Lees verder...

ONOFF SPICES

Nieuw: organic instant thai rice noodles

We hebben echt wel een tijdje in onze pannen staan roeren, geproefd en nog eens geproefd. Maar nu zijn ze er: Organic Instant Thai Rice Noodles, de nieuwe biologische instant noedelsoepen van ONOFF.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Wat je over het etiket moet weten

Op de verpakkingen van ONOFF staat informatie over de voedingswaarde per onbereid product. Dat willen we graag even uitleggen, want het maakt heel veel uit of je naar informatie over een onbereid of een bereid product kijkt.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Sambal

Had jouw moeder altijd een potje sambal in de kast staan? Handig om te gebruiken bij het koken of als extra smaakmaker bij een gerecht? Waarschijnlijk hangt het antwoord af van je leeftijd.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Overgevoelig

Smaken verschillen, we vinden verschillende dingen mooi, en we reageren ook allemaal anders op voedsel. Natuurlijk, de een houdt van soep, een ander zweert bij sushi of is gek op brood. Maar ook onze lichamen reageren verschillend op voedsel.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Jackfruit

Jackfruit, in Nederland ook Nangka genoemd (in Thailand zeggen ze Kanoen), is in Europa aan een fikse opmars bezig. Niet alleen onder fruitliefhebbers, want onrijp kun je 'm ook als groente eten.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Tamarinde

Eerlijk zeggen: als een collega of vriendin je vandaag naar tamarinde had gevraagd, had je dan geweten wat het is? Een muziekinstrument? Een bekende actrice? Kun je het eten? Ja, je kunt het eten.

Lees verder...

ONOFF SPICES

10 leuke weetjes over rijst

Volgens de legendes werd de eerste rijst al zo'n 4000 jaar geleden in China verbouwd onder toezicht van keizer Shennong, die niet toevallig landbouwwerktuigen uitvond en de eerste was die honderden medicinale kruiden verbouwde.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Limoenblad

Ze hebben daardoor de vorm van een zandloper (of een 8), al is de buitenste van de twee altijd wat kleiner. In Thailand heb je het limoenblad bai makrut, in Indonesië noemen ze het djeroek poeroet en we kennen ook kaffir, naar het blad van de kaffir limoen boom

Lees verder...

ONOFF SPICES

Rijp en onrijp

Appel, sinaasappel en banaan zijn de populairste fruitsoorten in Nederland. Begrijpelijk, want ze zijn lekker en gezond. Je ziet deze drie ook in Thailand, maar alleen de banaan dingt mee om de populariteitsprijs. Niet eenvoudig, want het aanbod van fruit is enorm.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Zout

Is zout slecht? Niet per se. Ons lichaam kan het zelf niet maken, maar gebruikt het wel voor prikkelingen van ons zenuwstelsel, de samentrekking van onze spieren en voor onze waterhuishouding.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Doerian

Dit is 'm dan: de doerian. Gevreesd vanwege zijn penetrante geur, maar voor veel Thai (en andere Aziaten) hun favoriete stukje fruit en daarom weleens liefkozend de koning van het fruit genoemd. Hoe smaakt het? Ja, moeilijk. Het heeft wat zoets, wat romigs, wat onbeschrijfelijks.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Thaise duveltjes: Chilipeper

Als je over de grote bloemen- en groentemarkt Pak Klong Talad in Bangkok wandelt, zie je hier en daar handelaren met de mooiste pepers die je je maar kunt voorstellen. Groene, rode, gele, kleine, grote, noem maar op. Ze lachen je toe, die pepers.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Wokken, lekker & gezond

Het woord ‘wok’ is afkomstig uit het Kantonees en betekent pan. De wok die wij meestal gebruiken, heeft een houten steel en is van Chinese oorsprong. De wok wordt niet alleen gebruikt om te roerbakken maar ook om voedsel te stomen, stoven, braden, frituren, roken, koken of blancheren.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Fruit

De Thai hebben maar geluk. In hun land groeit werkelijk alles wat een mens maar nodig heeft: rijst, koffie en thee, ongekend veel soorten groente en de meest vreemde en kleurrijke soorten fruit. Mango, banaan, papaja, watermeloen of ananas, die ken je. Maar heb je al eens jackfruit, ramboetan, custard appel, doerian, drakenfruit, mangosteen of rozenappel geproefd?

Lees verder...

ONOFF SPICES

Een vegan keurmerk. Daarom!

De wereld om ons heen verandert snel, vaak ten goede, maar niet altijd. Er is veel aandacht voor dierenwelzijn en milieu, maar de stappen die we als samenleving zetten gaan, als je het ons vraagt, niet altijd de juiste kant op. Dus moeten we zelf ons steentje bijdragen. In hoe we ons privé gedragen, maar ook bij hoe we onze voedselproducten maken en hoe we ze samenstellen.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Verse oogst

Het is niks bijzonders in Thailand, maar ook vandaag staat de zon hoog aan de hemel. Het is de warmste tijd van het jaar. Een paar eenzame wolken wijzen erop dat er misschien wat regen gaat vallen. Misschien, want de regentijd laat normaal gesproken nog even op zich wachten. Het is nog te vroeg in het voorjaar.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Tijd voor de BBQ! Marineren?

Marineren is een kooktechniek waarbij een vloeistof wordt gebruikt voor het toevoegen van smaak en het malser maken van vlees, vis en groenten. Voor het marineren van een product dien je het product vaak een aantal uren in een marinade te laten staan. Het voordeel hiervan is dat de heerlijke kruiden binnendringen en het vlees malser wordt.

Lees verder...

ONOFF SPICES

De harige

Wel een goede naam eigenlijk en je mag ook best zeggen dat het een harige lychee is... Deze kleurige vrucht ziet er een beetje onbenaderbaar uit, als een stekelvarken dat zijn stekels opzet om zichzelf te beschermen.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Kokosroom

Ben je ook zo gek op kokos? Dan ben je niet de enige. Wie kent er niet Tom Kha Gai, de wereldberoemde Thaise kippensoep? In Thailand is kokos enorm populair. Het geeft een hele eigen smaak en verzacht de pittige kant van gerechten.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Waarom de Thai hun eten soms Mama noemen

Mama instant noodles staan niet op veel lijstjes met favoriete Thaise gerechten, maar veel Thai verslinden ze. Waarom gaan de Thai met hun rijke eetcultuur door de knieën voor instant noodles waarvan de smaak vooral bestaat uit zout en peper?

Lees verder...

ONOFF SPICES

Pittig

Het is niet alleen de grootste angst van mensen die de Thaise keuken willen proberen, het is ook het grootste misverstand over Thais eten: het is te pittig. Natuurlijk is Thais eten vaak pittig, gerechten uit het noordoosten van Thailand zijn zeer pittig

Lees verder...

ONOFF SPICES

Heb je al rijst gegeten?

Thai zeggen geen goede morgen of zullen niet snel vragen hoe het met je gaat. Zij kiezen voor een alomvattend begroeting die zo Thais is als het maar zijn kan. Zij zeggen letterlijk: Heb je al rijst gegeten?

Lees verder...

ONOFF SPICES

Rozenappeltje voor de dorst

Het rozenappeltje ziet er eigenlijk een beetje uit als een peer. En ze smaken eerder naar watermeloen dan naar appel. De vrucht heeft eigenlijk helemaal niks met rozen of met appels te maken.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Eten Thai met stokjes?

Je ziet in Thailand weleens enthousiaste reizigers die gebakken rijst met stokjes zitten te eten, of eigenlijk proberen te eten. Het is aandoenlijk, maar vooral onhandig. Thai eten niet met chopsticks, maar met lepel en vork.

Lees verder...

ONOFF SPICES

De kunst van het snijden

Je kent dit vast. Je krijgt een bordje Thais eten voor je neus. Het ruikt niet alleen heerlijk, het ziet er ook mooi uit; aan de rand liggen kleine figuurtjes die uit wortel, watermeloen, komkommer of een andere vrucht of groente zijn gesneden.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Verspilling

Als je met Thai in een restaurant zit, komt er al snel een hoeveelheid eten op tafel waarvan je je afvraagt wie er allemaal nog gaan aanschuiven om dat allemaal op te eten. Waarschijnlijk niemand, veel eten blijft staan.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Vegetarisch in Thailand

Van Phuket tot Chiang Mai wordt de nadruk op gerechten zonder vlees en vis gelegd. Het is al bijna 200 jaar een goed gebruik in Phuket, waar ooit een gezelschap van Chinese operazangers neerstreek om Chinese arbeiders te vermaken.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Zin in een broodje ijs?

Een croissantje of een brownie als tussendoortje lukt nog wel, maar een boterham met kaas komt voor Thai van Mars. Er is een uitzondering, en die vinden wij dan weer raar. Het broodje ijs.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Wie noedels wil moet kiezen

Je hebt net een lange wandeling door het berglandschap bij Chiang Mai gemaakt, of in Bangkok heb je meer verschillende tempels gezien dan dat je wist dat er bestonden. Je bent niet alleen een beetje moe, je hebt zin in eten. Gelukkig valt er in Thailand heel veel te kiezen als je trek krijgt.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Zonder rijst kan het niet...

In de wat rustigere buurten van Bangkok of op het platteland vind je kleine winkeltjes die alleen maar gekookte rijst verkopen. Jong en oud schuift aan voor een zakje, genoeg als basis voor een maaltijd. Verderop wordt er dan wat vlees, groente of alleen een sausje met wat pepers en kruiden aan toegevoegd voor de smaak.

Lees verder...

ONOFF SPICES

10 dingen die je wilt weten over oestersaus

Oestersaus is bij toeval ontstaan in Kanton. De eigenaar van een klein eettentje vergat ergens aan het eind van de 19e eeuw zijn oesterbouillon van het vuur te halen en ontdekte zo de oestersaus. In Europa zijn recepten uit die tijd gevonden waarin oestersaus werd gebruikt, maar dat was geen saus van oesters...

Lees verder...

ONOFF SPICES

Een lekkere geschiedenis van Thais eten

Thai zeggen geen hallo of hoe gaat het, ze vragen ter begroeting of je hebt gegeten. Het geeft meteen aan hoe belangrijk eten voor de Thai is. Op bijna alle bedrijven zijn kantines en keukens, zodat er altijd eten gemaakt kan worden. Sommige Thai gaan extra vroeg naar hun werk om eerst nog even te kunnen eten met collega's.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Hoe je hersenen proeven

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Een hap van moeders erwtensoep roept fijne (of minder fijne) jeugdherinneringen op. De smaakzin is een van de vijf klassieke zintuigen van de mens. De primaire, fundamentele smaken zijn: zoet, zuur, bitter, zout en umami. umami geeft de indruk van hartigheid.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Umami. De onbekende smaakmaker

In de Thaise keuken en op elke tafel in elk Thais restaurant staat vissaus (vaak met wat pepertjes erin). Veel Thai vinden het essentieel voor een lekkere maaltijd. Het smaakt lekker zout en fleurt menig gerecht daarom op. Fermentatie zorgt voor de diepe intense smaak van de vissaus.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Herkenbaar duurzaam en gezond

Als je in de supermarkt een product in je hand hebt, kun je niet in een oogopslag zien of het duurzaam is gemaakt en hoe gezond het is. ONOFF SPICES doet nu mee aan ‘Transparant over Duurzaamheid’, een project dat deze informatie hapklaar en snel inzichtelijk wil maken.

Lees verder...

ONOFF SPICES

10 tips om van ongezond eten af te blijven

1-Eet voldoende eiwitten. Eten met veel eiwitten geeft je een vol gevoel. Gezonde eiwitten zitten in vis, rosbief, noten, groente, bruine bonen en... ei. Mensen die een eiwitrijk ontbijt eten, krijgen over het algemeen minder snel zin in een tussendoortje.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Koriander

Koriander hoort bij de Thaise keuken als druilerige regen bij Nederland. Maar net als bij die regen geldt: niet iedereen houdt van koriander. Dit kruid, dat qua smaak lijkt op peterselie, maar dan intensiever en wat citroenachtig, is in veel Thaise gerechten de smaakmaker.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Oestersaus. Een fijn flesje

Het komt allemaal door een slordigheidje in Nanshui, Kanton. Lee Kam Sheung, trotse eigenaar van een klein eettentje, vergeet ergens aan het eind van de 19e eeuw zijn oesterbouillon van het vuur te halen en ontdekt zo de oestersaus. Bij Lee, die misschien wel eenvoudig was maar niet dom, ging een lampje branden als blijkt dat zijn nieuw ontdekte oestersaus goed in de smaak valt bij buurtbewoners.

Lees verder...

ONOFF SPICES

Noedels in de ruimte

Toen de Taiwanees-Japanse uitvinder Momofuku Ando zestig jaar geleden de instant noodles ontwikkelde kon hij niet vermoeden dat ze nu wereldwijd massaal zouden worden gegeten. Hij bedacht noodles die heel kort op hoge temperatuur in olie werden verhit zodat het vocht verdampte. Dat maakte ze langer houdbaar. Toch was het geen gat in de markt, ze waren veel te duur.

Lees verder...

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu