Eten Thai met stokjes?

Organic App

De lepel is het belangrijkste gereedschap en wordt in de rechterhand vastgehouden en de vork in de linker...

  • Je ziet in Thailand weleens enthousiaste reizigers die gebakken rijst met stokjes zitten te eten, of eigenlijk proberen te eten. Het is aandoenlijk, maar vooral onhandig. Thai eten niet met chopsticks, maar met lepel en vork. De lepel is het belangrijkste gereedschap en wordt in de rechterhand vastgehouden en de vork in de linker.

    Alleen bij noedelsoep komen de Chinese stokjes te voorschijn, dan in combinatie met een soeplepel. Thai zullen er trouwens nooit iets van zeggen als je hun losse rijst wel met stokjes wilt eten, daar zijn ze te beleefd voor en het is 'leven en laten leven'. Van oudsher eten Thai hun eten gewoon met de rechterhand, bolletje rijst rollen, even dippen in een sausje en klaar is Keng. Het schijnt koning Rama IV geweest te zijn die in de 19e eeuw het gebruik van lepel en vork als vooruitgang zag en deze bij de Thai introduceerde.

    Dat kan prima kloppen want Rama IV was een van de eerste Thaise koningen die zich ook op het westen richtte. Zijn kinderen (en dat waren er een stuk of 80, bij meerdere vrouwen en concubines) kregen les van een Britse gouvernante. En die leerden dus allemaal met lepel en vork eten.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu