OVERGEVOELIG

Organic App


 • ALERGENEN
  Smaken verschillen, we vinden verschillende dingen mooi, en we reageren ook allemaal anders op voedsel. Natuurlijk, de een houdt van soep, een ander zweert bij sushi of is gek op brood. Maar ook onze lichamen reageren verschillend op voedsel.

  Sommige mensen krijgen een allergische reactie als ze pinda's, melk, soja, mosterd of ei eten. Of zijn overgevoelig voor noten, schaaldieren, weekdieren (zoals oesters), selderij, sesamzaad of tarwe. Omdat deze ingrediënten een reactie kunnen oproepen worden ze voedselallergenen genoemd.

  Om mensen met een allergie te helpen moeten al deze ingrediënten van de Europese Unie op het etiket worden vermeld (behalve als dat al blijkt uit de naam van het product, bijvoorbeeld melk of sojasaus). En ook de afgeleide stoffen van deze ingrediënten die een reactie kunnen geven bij mensen met een voedselallergie of coeliakie moeten worden genoemd.

  Vaak kiezen voedselproducenten er voor de zekerheid voor om ook aan te geven of er sporen van een allergeen in kan zitten of dat het is geproduceerd in een omgeving waar allergenen aanwezig zijn.

  Het spreekt voor zich dat ook op de producten van ONOFF deze informatie staat aangegeven. Maar misschien is het handig om even op een rijtje te zetten wanneer wij wel of juist geen (door de EU genoemde) ingrediënten gebruiken die bij mensen met een voedselallergie voor een reactie kunnen zorgen.

  SOJA
  In sommige van onze woksauzen zit soja. Uiteraard in de sojasauzen, maar ook in oestersaus en in de Thaise noedel woksaus pad thai. Om sambal badjak en sambal vega trassi te maken gebruiken we gefermenteerde sojabonen.

  TARWE
  Wij gebruiken geen tarwe, in geen enkel product. Dat heeft eerlijk gezegd vooral een hele praktische reden. In Thailand wordt bijna geen tarwe verbouwd. Maar Thailand is wel een van de grootste tapioca producenten ter wereld. Het ligt het dus voor de hand dat wij het van de cassavewortel gemaakte meel tapioca gebruiken om citroenzuur te maken. Dat citroenzuur gebruiken we als biologisch conserveringsmiddel in onze currypasta's.

  OESTERS
  Ook oesters staan op de lijst van ingrediënten die een mogelijke allergische reactie kunnen geven. Uiteraard zitten er oesters in onze oestersaus. Onze oestersaus binden we met tapiocameel en guargom. Guargom wordt gewonnen uit de zaden van de guarplant. Die zaden kunnen ook als groene bonen worden gegeten. Behalve oesters en soja tref je dus geen andere ingrediënten uit de lijst van de Europese Unie aan in onze producten.

  Nog even iets anders. Je leest het vast ook vaak op een etiket: lactose- en glutenvrij. Het is in het kort uit te leggen, wat dit betekent.

  LACTOSE- EN GLUTENVRIJ
  Gluten zijn gevaarlijk voor mensen met de auto-immuunziekte coeliakie. Die gluten zijn een mengsel van eiwitten die in granen, zoals tarwe, rogge en gerst voorkomen. Coeliakie kan na het eten van gluten serieuze ontstekingsreacties veroorzaken. Niet voor niks zijn al onze producten van nature gluten- en lactosevrij.

  Lactose is melksuiker, een koolhydraat. Niet iedereen verteert melksuiker even goed, of soms zelfs helemaal niet. Met als gevolg dat melk, melkproducten (zoals kwark, sommige kazen, slagroom) of melkbestanddelen lichamelijke problemen kunnen geven.

  Meer weten? Kijk op voedingscentrum.nl of glutenvrij.nl
 • onoff spices

  ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

  Lees verder...

  EU Certificaat

  We Are Certified

  Contact

    Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

    +31 103073250

     +31 103073250

     ONOFF SPICES BV
  Postbus 8090
  3301 CB Dordrecht

  Follow us

  Mobiel Menu