Rozenappeltje voor de dorst.

Organic App


De vrucht heeft eigenlijk helemaal niks met rozen of met appels te maken...

  • Het rozenappeltje ziet er eigenlijk een beetje uit als een peer. En ze smaken eerder naar watermeloen dan naar appel. De vrucht heeft eigenlijk helemaal niks met rozen of met appels te maken. Ze hebben een beetje de grootte van een appel en zijn vaak rood, maar dan hebben we de overeenkomsten wel gehad.

    Ook hier geldt: hoe je eruit ziet doet er niet toe, want rozenappeltjes zijn lekker en fris. Je ziet ze veel in Thailand, waar ze ze chompoe noemen, maar ze komen oorspronkelijk waarschijnlijk uit Maleisië. Ze zijn er in het groen en een beetje paarsig, maar je ziet meestal de rode variant. De rozenappel, die dus maar een beetje naar appel smaakt, bevat 90% water en smaakt een beetje zuur zoet. Je eet ze met schil en al. De nasmaak is een beetje bitter.

    Daarom gooien Thai er soms wat suiker overheen, de meeste Nederlanders zullen dat te zoet vinden. Je ziet rozenappeltjes meestal alleen in de gebieden waar ze groeien. Omdat ze erg snel rijpen en een erg dunne schil hebben, zijn ze snel beschadigd en dus moeilijk over lange afstanden te transporteren. Meestal, zeggen we, want wie goed zoekt kan ze in Nederland toch vinden.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu