Kokos maakt een feestje van je drankje.

Organic App


 • Tjak, tjak tjak, klinkt het, als het flinke mes de kokosnoot open hakt. Deze man heeft het duidelijk vaker gedaan. En kijk, hij heeft ook al zijn vingers nog. Je hoeft in Thailand meestal niet lang te zoeken als je zin hebt in kokosnoot. Op veel straathoeken staat wel iemand met een zak verse kokosnoten en zo'n gevaarlijk scherp mes. Ergens anders worden de tropische vruchten vanuit de achterbak van een truck verkocht. Als je wilt, dan hakken ze hem dus voor je open. Je krijgt een rietje voor het sap en een lepeltje voor het vruchtvlees. In Thailand worden ze niet alleen als frisse snack gegeten en gedronken, er wordt ook veel en graag gekookt met kokosmelk of kokosroom. De kokos geeft een heel eigen smaak aan gerechten en verzacht de pittige kant ervan. Vervang bijvoorbeeld als je rijst kookt eens de helft van het water door kokosroom. Het geeft je rijst een verrassend andere smaak.

  KOKOSROOM

  Kokosmelk en kokosroom worden gemaakt van het witte vruchtvlees van de kokosnoot. Het vruchtvlees wordt met water vermengd en vervolgens gezeefd. Kokosmelk is dunner omdat het meerdere keren met water wordt vermengd. Kokosroom is dikker, bevat minder water en meer natuurlijke vetten. Je kunt zelf kokosroom maken, maar waarom zou je dat doen als wij dat al voor je hebben gedaan?

  Kokos is ook heerlijk in drankjes. Kokosroom of kokosmelk maken je smoothie, milkshake of cocktail romiger. Je kunt dus zo uit een blikje een scheut kokosroom aan je milkshake toevoegen. Met kokosroom, yoghurt, je favoriete fruit, wat limoensap, een handvol ijsblokjes en eventueel wat suiker maak je in een handomdraai een frisse smoothie.

  Je kunt die ijsblokjes ook eens van kokosroom maken. Met wat fruit, melk, water of andere ingrediënten veranderen ze in de blender in een koele tropische traktatie.

  Een blikje kokosroom komt altijd van pas. Heb je al eens geprobeerd een scheutje kokosmelk aan je koffie toe te voegen? Of aan je warme chocolademelk? Of maak je eigen winterdrankje van melk, kokosroom, kaneel, kurkuma, gember en wat (ahorn)siroop. Ook je ontbijt wordt een stuk romiger en vrolijker met wat kokosroom bij de melk voor je ontbijtgranen.

  WERELDBEROEMD

  Er zijn twee drankjes die echt een wereldwijde reputatie hebben. De eerste is de Pina Colada. Zelfs al heb je er nog nooit een geproefd, je kent hem. De Pina Colada (Spaans voor gezeefde ananas), een van de klassieke cocktails, werd volgens de overlevering midden jaren '50 bedacht door een barman in San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico.

  Hij mixte rum met ananas en kokosmelk. In Colombia zijn ze (ook) gek op een variant zonder alcohol: Limonada de Coco, met limoensap, suiker, kokos en ijsblokjes. Je snapt het al: net als de smoothies kun je al deze drankjes gemakkelijk zelf maken!

  En wie heeft er nou nooit eens Tjendol geproefd. Vooruit, misschien is het niet over de hele wereld bekend, maar in Azië kun je het van Indonesië tot Singapore vinden. Het is populair bij jong en oud.

  Tjendol of Cendol komt uit Indonesië en bestaat uit kokosmelk en gula djawa (Javaanse palmsuiker). Het drankje is herkenbaar aan de groene meel-sliertjes van bonen en pandan(blad). Er is trouwens ook een Javaans-Surinaamse variant die Dawet heet. Voor de kleur wordt geen pandan maar rozenessence gebruikt.

  Kortom: kokos is niet alleen perfect om mee te koken, het maakt ook een feestje van je drankje.

onoff spices!

Hoogwaardige biologische gemaksproducten.

Een snel groeiend Nederlands bedrijf dat in Thailand kwalitatief hoogwaardige, 100% natuurlijke en biologische Thaise gemaksproducten maakt voor de bereiding van authentiek Thaise curry’s, soepen en roerbakgerechten.

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   onoff spices! BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu