De kunst van het snijden.

Organic App


In Thailand gaat men er vanuit dat het in de 14e eeuw is ontstaan, toen het noordelijke Sukhothai een van de eerste Siamese koninkrijken was...

  • Je kent dit vast. Je krijgt een bordje Thais eten voor je neus. Het ruikt niet alleen heerlijk, het ziet er ook mooi uit; aan de rand liggen kleine figuurtjes die uit wortel, watermeloen, komkommer of een andere vrucht of groente zijn gesneden. De Thaise kunst om met een klein mesje van een meloen een bootje te maken, van een pompoen een vogel of van een wortel een bloem heet Kae Sa Luk.

    In Thailand gaat men er vanuit dat het in de 14e eeuw is ontstaan, toen het noordelijke Sukhothai een van de eerste Siamese koninkrijken was. In het najaar is er het Loi Krathong festival. Volwassenen en kinderen sturen bootjes met kaarsen het water op. Zo drijven tegelijkertijd hun zorgen weg. Die bootjes zijn vaak versierd met bloemen. Aan het hof in Sukhothai kwam iemand op het idee het Loi Krathong bootje extra mooi te maken met figuurtjes die uit fruit en groente waren gesneden.

    Dat werd zo gewaardeerd dat het een kunstvorm werd en gedekte tafels aan het Siamese hof voortaan op die manier werden verfraaid. Of de kunst in Thailand is begonnen weet niemand echt zeker, want het ontstond honderden jaren geleden ook in Japan en China. In ieder geval is het in Thailand populair gebleven en worden er nog altijd Kae Sa Luk meesterwerkjes geofferd in tempels of als versiering gebruikt bij bruiloften. Er zijn jaarlijks wedstrijden en op veel plekken worden er (ook voor toeristen) korte cursussen in gegeven.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu