Waarom de Thai hun eten soms Mama noemen.

Organic App


Om te beginnen: ze zijn gemakkelijk klaar te maken...

  • Mama instant noodles staan niet op veel lijstjes met favoriete Thaise gerechten, maar veel Thai verslinden ze. Waarom gaan de Thai met hun rijke eetcultuur door de knieën voor instant noodles waarvan de smaak vooral bestaat uit zout en peper? Om te beginnen: ze zijn gemakkelijk klaar te maken.

    Kokend water erbij, even laten staan en eten maar. Aan de andere kant, veel arme Thai hebben niks te kiezen en eten instant noodles omdat ze heel erg goedkoop zijn. Je hebt al een portie voor 6 baht, zo'n 15 cent. Ze worden op straat verkocht, met wat vlees, groente of garnalen als toevoeging. Ook in de supermarkten vind je rijen vol instant noodles. Thai hebben altijd wel ergens een beker gedroogde noodles in een keukenkastje staan, je zult maar honger krijgen!

    Het merk Mama bestaat al sinds de jaren '70 en is de populairste van alle instant noodles. Het is zo'n begrip geworden dat de Thai alle instant noodles gewoon Mama zijn gaan noemen. Je kunt dus in plaats van Pad Thai bij veel straattentjes ook Pad Mama bestellen. En succes smaakt naar meer, dus kun je inmiddels ook Mamy, Pama en Papa noodles kopen.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu