10 Tips om van ongezond eten af te blijven

Organic App


 • 1-Eet voldoende eiwitten. Eten met veel eiwitten geeft je een vol gevoel. Gezonde eiwitten zitten in vis, rosbief, noten, groente, bruine bonen en... ei. Mensen die een eiwitrijk ontbijt eten, krijgen over het algemeen minder snel zin in een tussendoortje.

  2-Snoep gezond. Als je zin krijgt in een tussendoortje, een vier-uurtje, neem fruit. Fruit bevat suiker, veel vitamines, antioxidanten, water en vezels. Je lichaam gebruikt de vezels om de suiker uit het fruit af te breken. Zin in zoet? Neem een mango of een stuk watermeloen.

  3-Plan je maaltijden. Bedenk 's ochtends wat je gaat eten. Als je je eten vooraf maakt, zorg dan dat de proporties goed zijn (en niet te groot); leg een sinaasappel of een banaan klaar voor als je lekkere trek krijgt. Dit begint natuurlijk al bij het boodschappen doen. Ga niet met een hongergevoel de markt op. Koop niet te veel, koop wat je nodig hebt. Als je het niet in huis hebt, knabbel je het ook niet op.

  4-Doorbreek je routine. Als je regelmatig chips eet als je naar de tv zit te kijken, heb je een grote kans dat je automatisch zin krijgt in chips als je tv kijkt. Je lichaam stimuleert deze routines. Doorbreek ze door je routines te veranderen of er in ieder geval bewust van te zijn. Bewust eten zorgt er hoe dan ook voor dat je minder eet. Als je voor de tv eet blijf je door lepelen. Wist je dat mensen die met hun niet dominante hand snacken minder snoepen? Het gaat minder automatisch.

  5-Koop vers. Hoe echter je eten is, des te beter het is. Kijk hoeveel ingrediënten op de verpakking staan. Zijn het er te veel of kun je sommige omschrijvingen niet uitspreken, des te meer kans dat je toevoegingen gaat eten die je niet wilt. Blijf dicht bij de natuur. Je eigen eten koken is een goede manier om slechte ingrediënten te mijden.

  6-Vet is niet slecht. Je lichaam heeft vetten nodig. Niet alle vetten zijn slecht, maar vermijd transvetten. Met een handjevol noten, vette vis of een avocado is niks mis, integendeel, ze bevatten hele goede vetten.

  7-Nul procent vet.Als er 0% vet op een etiket staat, betekent het vaak veel suiker. Suiker is slecht voor je bloedsuikerspiegel, die gaat omhoog en geeft je snel weer een hongergevoel.

  8-Geniet van goed eten. Je kunt beter met een positieve blik naar gezond eten kijken, dan met een negatieve naar slecht eten. Wie zich alleen maar bezighoudt met wat niet mag, heeft het een stuk moeilijker dan mensen die van gezond eten een mooi doel maken.

  9-Van uitstel komt afstel. Als je zin krijgt om te snacken, beloof je zelf dan dat dat mag, maar nu nog niet. Een truc die echt werkt. Van uitstel komt vaak afstel. Of poets je tanden, de frisse smaak van tandpasta duwt je hongergevoel weg.

  10-Drink water. Honger lijkt op dorst. Misschien heeft je lichaam geen behoefte aan eten, maar aan water. Drink eerst een glas water, mogelijk ebt je hongergevoel direct weg. Mensen die een glas water voor het eten drinken, eten ook minder.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu