• Tijd voor de BBQ!
  o.a. Thaise drumsticks


  Met een heerlijk Thais marinade recept...
  Garnalen spiesjes... Pittige papaya salade... En wat is glazing?Thaise atmosferen en barbecue-temperaturen in de tuin...

Lekkere en makkelijke recepten waarbij je je waant in Oosterse sferen en dat gewoon thuis!
We hebben voor je een marinade van zoete sojasaus, sambal oelek en knoflook voor gegrilde drumsticks of karbonades. En in deze nieuwsbrief gaan we in op de verschillen in marineren. Ook hebben we een Thais recept voor som tam, de heerlijk frisse en pittige papaya-salade.

Voor het bereiden en op smaak brengen van deze lekkere gerechten gebruiken we
o.a. de volgende ONOFF SPICES producten:

Our Team

Thaise zoete
soja saus

Our Team

Thaise
Tamarindesaus

Our Team


sambal oelek

Our Team

Thaise sweet
chili dipsaus

Garnalenspiesjes van de barbecue

De lekkerste manier om garnalen te bereiden is op de barbecue. Zo blijven ze lekker van smaak en worden ze niet droog.
Met een simpele marinade voeg je net even iets extra toe.

Lees onderstaand het recept

Het verschil tussen marineren, dry rub en glazing...

Marineren

 • Marineren is een kooktechniek waarbij een vloeistof wordt gebruikt voor het toevoegen van smaak en het malser maken van vlees, vis en groenten. Voor het marineren van een product dien je het product vaak een aantal uren in een marinade te laten staan. Het voordeel hiervan is dat de heerlijke kruiden binnendringen en het vlees malser wordt.
 • Dry rub

  • Een dry rub is een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen om je vlees (of vis) op smaak te brengen. Het wordt in gedroogde vorm gebruikt omdat het mengsel op deze manier beter gelijkmatig over het vlees te verdelen is. Het wordt in het vlees of vis gewreven. Het matige zout in de rub zal in eerste instantie wat vocht aan het vlees onttrekken. Dit is heel goed te zien: De dryrublaag op het vlees wordt na enkele minuten vochtig. In dit vocht zullen de ingrediënten oplossen en het is dan net of er een saus laagje saus op het vlees ligt. Na enige tijd, ongeveer 3 kwartier, zal dit vocht weer door het vlees opgenomen worden en neemt het de kruiden en specerijen met zich mee. Het beste resultaat bereik je dus als je de rub enige tijd laat intrekken.
  • Glazing

   • Ingewikkeld om een mooi glimmend laagje over je lekker gegrild stukje vlees te krijgen? Welnee, gebruik de onoffspices! zoete sojasaus om tijdens het grillen je spies of karbonade met een bakkwastje een aantal keren in te smeren. De natuurlijke suikers in de saus smelten en zorgen voor een mooi glimmend en smakelijk laagje.

Organic App

 Typerend straatbeeld in Thailand: heerlijk gekruid en gemarineerd vlees.

Nog even je aandacht voor "Wist je dit?" - elke keer wordt een actueel thema belicht...

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod waarmee je jouw kennis op het biologische vlak en productkennis kan vergroten.

Wist je dit?

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Een hap van moeders erwtensoep roept fijne (of minder fijne) jeugdherinneringen op. De smaakzin is een van de vijf klassieke zintuigen van de mens. De primaire, fundamentele smaken zijn: zoet, zuur, bitter, zout en umami. Umami geeft de indruk van hartigheid. Onno Stienen van ONOFF SPICES maakt vaak gebruik van gefermenteerde ingrediënten. Rene Redzepi (chefkok/ eigenaar restaurant Noma) stelt: “Door te werken met gefermenteerde ingrediënten krijg je veel meer umami in je gerechten.” Volgens sommige onderzoekers is er een zesde smaak: vet. Maar er is veel meer als het gaat om smaak. Bij het proeven speelt ook de waarneming van de structuur (krokant of slap, mals of taai), de temperatuur en de kruidigheid van het eten een belangrijke rol. In: “Hoe de hersenen smaak construeren” laat neurobioloog Gordon Shepherd zien hoe je hersenen op basis van talloze indrukken een complex smaakbeeld creëren. Het begint met een herinnering aan het eten waardoor de speekselklieren worden geactiveerd. Terwijl je het eten naar je mond brengt, zie je de kleuren, de vormen en ruik je de geuren. Daarna geven het kauwen, het geluid en het gevoel in de mond nog meer informatie. De smaakpapillen (receptoren) op je tong nemen de primaire smaken waar en tijdens het kauwen en slikken komen er vluchtige stoffen vrij die met name in je neusholte komen. Je hersenen combineren ten slotte alle zintuiglijke informatie tot een smaakervaring. “We denken dat smaak uit de mond komt, maar het grootste deel komt (..) van geuren, die door receptoren in de neus worden herkend. Zo bouwen we in de hersenen een ‘geheugen’ op voor latere smaakervaringen.”

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu