Zout...

Organic App


Bij ONOFF SPICES gebruiken we biologische landbouwproducten om onze soepen, sauzen en currypasta's, zonder onnodige toevoegingen, zo verantwoord en gezond mogelijk te maken.

Omdat we alles in Thailand voor je verbouwen en samenstellen, moeten we zorgen dat het ook nog vers en lekker is als het in Nederland in je boodschappenmandje ligt. Daar is zout bij nodig...

  • Is zout slecht? Niet per se. Ons lichaam kan het zelf niet maken, maar gebruikt het wel voor prikkelingen van ons zenuwstelsel, de samentrekking van onze spieren en voor onze waterhuishouding. Richtlijnen van de Gezondheidsraad bevelen (voor een volwassene) maximum 6 gram zout per dag aan. Is te veel zout slecht? Dit antwoord ken je waarschijnlijk al. Ja, te veel zout is slecht. Er zit relatief veel zout in bewerkte producten als pizza, kant-en-klare maaltijden (rond de 2 gram zout), soepen, en dergelijke.

    Ook brood, vlees, vleeswaren en kaas zijn boosdoeners. Niet omdat ze afzonderlijk veel zout bevatten, maar omdat je er mogelijk veel van eet (twee sneetjes brood met kaas bevatten al zo'n 1,5 gram zout). Een kwart van het zout dat de meeste Nederlanders dagelijks binnenkrijgen komt van brood. Je maaltijd wordt meteen een stuk gezonder (en lekkerder) als je je boterham met kaas, je kant-en-klare maaltijd of soep deelt of aanvult met een goede portie verse groente. Of je zelf nog zout aan een maaltijd toevoegt maakt ook veel uit. Dat we veel zout eten komt dus gedeeltelijk door onze eigen gewoontes, we vinden de smaak van zout nou eenmaal lekker.

    We proberen de hoeveelheid zout in de ONOFF SPICES gemaksproducten zo laag mogelijk te houden. Het liefst zouden we er niets in doen; je kunt het altijd nog zelf toevoegen, maar conservering vereist zout. Toch hebben we een tijd geleden onze woksauzen onder handen genomen. Die zijn nog even smakelijk, maar bevatten nu veel minder zout en suiker dan een paar jaar geleden. We verbeteren onze producten ook door te onderzoeken of we ze op een andere manier kunnen verpakken. Als we met andere verpakkingen minder conserveringsmiddelen nodig hebben, maar tegelijkertijd dezelfde kwaliteit en smaak kunnen garanderen, zullen we het zeker doen. Voorop staat dat onze soepen, currypasta's en woksauzen echt lekker en echt Thais blijven.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu