Recepten | TEMPURA VAN GROENTE

TEMPURA VAN GROENTE

   minder dan 15 minuten

   ongeveer 5 minuten

   voor 2 personen


Ingrediënten:

-Stevige in (niet te dikke) stukken gesneden groenten als wortel, groene paprika, komkommer, bloemkool, zoete aardappel, aubergine, courgette of champignons. Ongeveer 300 gram bij elkaar.
-Een kant-en-klare (tempura) mix, of maak beslag
(-2 eierdooiers, 120 gram bloem, 1 eetlepel maizena, 200 ml water, liefst ijskoud)
-zonnebloemolie
-Om te dippen: ONOFF THAI SWEET SOY SAUCE, ONOFF THAI GREEN CHILI SAUCE, ONOFF THAI MANGO CHILI SAUCE of ONOFF THAI TAMARIND SAUCE


Bereiding:

Je kunt de groente even koken, maar zorg dat ze droog zijn als je de tempura maakt.

Maak beslag. Luchtig de eierdooiers en het water in een kom mengen. Voeg de bloem toe, met eventueel de maizena om het beslag wat steviger te maken. Voor de smaak eventueel een klein beetje zout toevoegen. Koud water zorgt ervoor dat je beslag luchtig blijft. Er mogen klonters in het beslag zitten.

Verwarm olie in een wok of een diepe pan (tot ongeveer 180 graden). Als de olie heet is de groente even door het beslag halen en meteen kort frituren. Vaak is 30 seconden al genoeg. Even laten uitlekken op wat keukenpapier.


Deel dit heerlijke recept!

 

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu