Recepten | Thais vegetarisch wokgerecht

  ZILVERVLIESRIJST MET GROENTE EN TOFU

   10 minuten

   ongeveer 5 minuten

   voor 2 personen


Ingrediënten:

  • 250 gram stevige tofu (in blokjes)
  • zilvervliesrijst voor twee personen
  • drie bosuitjes, gehakt
  • een klein blikje mais, zonder vocht
  • een of twee tomaten, in kleine blokjes
  • vier teentjes knoflook, gehakt
  • drie eetlepels ONOFF zoete sojasaus
  • een eetlepel pindakaas
  • eventueel: ONOFF zoete chilisaus, cashewnoten, wat stukjes mango en koriander

Bereiding:

Verwarm de oven tot 200 graden Celsius en dek de bakplaat af met bakpapier zodat deze niet aankoekt. Doe de tofu in een vocht opnemende doek en druk erop of zet er even iets zwaars op zodat het vocht uit de tofu weg kan. Als de oven is opgewarmd, de tofu in kleine blokjes snijden en op de bakplaat leggen. Bak ongeveer 25 tot 30 minuten, zodat de blokjes lichtbruin zijn en stevig. Als je wilt dat de tofu crispy wordt iets langer in de oven laten bakken. Terwijl de tofu bakt maak je de rijst en de saus.

Voor de saus de ONOFF SPICES zoete sojasaus (1 – 3 eetlepels, naar smaak) mengen met een teentje knoflook en een eetlepel pindakaas. Maak de saus verder op smaak door wat extra sojasaus toe te voegen (wat zoeter) of pindakaas (wat romiger). Je kunt ook wat ONOFF SPICES zoete chilisaus toevoegen als je de saus wat pittiger wilt. Als de tofu klaar is deze aan de saus toevoegen en 5 minuutjes laten marineren. Af en toe roeren. Zorg dat je een opgewarmde wok op het vuur hebt. Haal de tofu uit de marinade en bak deze een paar minuten. Zorg dat ze niet te donker van kleur worden. Blijven roeren zodat alle kanten van de tofu kleur krijgen.

Uit de pan scheppen en even apart zetten. In dezelfde pan (niet schoonmaken) wok je de knoflook (drie teentjes), de mais, tomaten en de bosui. Niet te hoge temperaturen, rustig laten opwarmen. Goed roeren. Voeg de rijst, de tofu en de overgebleven saus toe. Nog drie a vier minuten wokken. Blijven roeren. Meteen opdienen. Eventueel kun je wat mango, nootjes of cashewnoten, of koriander er overheen strooien. TIP: Als je van een zoete versie houdt, kun je verse ananas toevoegen. De schil van de ananas dient dan om op te dienen. In Thailand zie je dit regelmatig.Deel dit heerlijke recept!

 

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu