Over ons...

Onoff spices! - is een snel groeiend Nederlands bedrijf dat in Thailand kwalitatief hoogwaardige, 100% natuurlijke en biologische Thaise gemaksproducten maakt voor de bereiding van authentiek Thaise curry’s, soepen en roerbakgerechten. Speerpunt van ons bedrijf is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In 2011 kwamen wij op de markt met een eerste lijn van biologische producten die verkocht werden in drie winkels. Op dit moment bestaat het assortiment uit 23 verschillende producten die verkocht worden in ruim vijftig procent van alle Nederlandse biowinkels.

EU gecertificeerd

De biologische landbouw in Thailand staat nog in de kinderschoenen. Onno Stienen, oprichter, eigenaar en algemeen manager van onoff spices! zag jaren geleden al welke mogelijkheden er lagen om de biologische landbouw en duurzame productie van Thaise kookproducten mede te gaan ontwikkelen en heeft deze kansen aangegrepen. Hij heeft ervoor gezorgd dat onoff spices! de eerste en tot nu toe enige importeur in Nederland is van Thaise biologische producten.

About us

Onno Stienen - Eigenaar van onoff spices!

De meeste producten van onoff spices! worden biologisch geproduceerd en voldoen aan alle Europese normen voor biologische voedselwaren. Zo is minimaal 95% van de ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. Onze landbouwgronden zijn vóór aanvang van de biologische landbouw nooit eerder met gifstoffen bewerkt. Tijdens de landbouw worden enkel en alleen natuurlijke middelen gebruikt. Onze landbouwproducten bevatten daarom geen kunstmatige groei- of bestrijdingsmiddelen. Bij verscheping van Thailand naar Nederland is de lading altijd traceerbaar via een apart certificaat. En tenslotte heeft ook de magazijnruimte van onoff spices! in Nederland de juiste certificering. De hele keten, van boer tot bord, is daarmee gecertificeerd.

Voor onoff spices! staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voorop. Dat houdt in dat bij elke beslissing het belang van people, planet en profit centraal staat, vanaf de productie bij de boer tot aan het eindresultaat op het bord. Wij zetten hoog in op de sociale aspecten voor de boeren en fabrieksmedewerkers in Thailand, zoals het waarborgen van de mensenrechten en goede arbeidsomstandigheden en het bijeenhouden van de families. Milieuaspecten worden altijd in acht genomen, zoals het voorkómen van milieuschade, de besparing van grondstoffen en de reductie van CO2-uitstoot, zowel bij de productie als bij het transport. En tenslotte wordt altijd gewerkt met eerlijke handelsvoorwaarden en worden eerlijke inkoopprijzen betaald.

Onno Stienen zegt hieromtrent:

“Niet alleen doen wij geen concessies aan de smaak en kwaliteit van onze producten, ook doen wij nooit concessies aan de goede lonen en overige arbeidsvoorwaarden van onze boeren en fabrieksmedewerkers in Thailand. Wij streven naar een beter leven voor de Thaise mensen in een beter Thailand.”

POSTADRES

onoff spices! postbus 8090 - 3301CB Dordrecht

(+31) (0)10 307 3250

info@onoffspices.nl

onoffspices!

Hoogwaardige biologische gemaksproducten.

Een snel groeiend Nederlands bedrijf dat in Thailand kwalitatief hoogwaardige, 100% natuurlijke en biologische Thaise gemaksproducten maakt voor de bereiding van authentiek Thaise curry’s, soepen en roerbakgerechten.

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   onoff spices! BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us