EEN VEGAN KEURMERK. DAAROM!

Organic App


 • De wereld om ons heen verandert snel, vaak ten goede, maar niet altijd. Er is veel aandacht voor dierenwelzijn en milieu, maar de stappen die we als samenleving zetten gaan, als je het ons vraagt, niet altijd de juiste kant op. Dus moeten we zelf ons steentje bijdragen. In hoe we ons privé gedragen, maar ook bij hoe we onze voedselproducten maken en hoe we ze samenstellen.

  We maken niet alleen lekkere Thaise kant-en-klare producten, maar willen dat ook op een verantwoorde manier doen. We doen ons best, maar is dat genoeg?

  Om daarachter te komen hebben we nu een onafhankelijke buitenstaander ingeschakeld, die dat toetst en certificeert. Je vindt dus steeds vaker het Vegan Trademark (@vegantrademark) van de Vegan Society op onze producten, om te beginnen op de nieuwe instant noedelsoepen.

  Het Vegan Trademark van The Vegan Society (die al sinds 1944 bestaat!) is de toonaangevende standaard voor authentieke vegan producten. Het Vegan Trademark wordt wereldwijd gebruikt en is inmiddels toegekend aan 40 duizend artikelen. Het handelsmerk is onder meer geregistreerd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Polen en Thailand.

  De Vegan Society controleert de receptuur, of er dierlijke producten in je artikelen zitten, maar ook of er dieren in dat productieproces worden gebruikt. Het gaat vrij ver. Zo kregen wij de vraag of we bij het verwerken van onze biologische rietsuiker zeven gebruiken die van dierlijke botten zijn gemaakt. Dat wil het keurmerk niet. (Het antwoord is nee).

  Het Vegan Trademark staat nu al op onze instant noedelsoepen. Dit gaan we gestaag uitbreiden. Al onze artikelen krijgen in de nabije toekomst dit vegan keurmerk, uitgezonderd -nogal wiedes-vissaus en oestersaus (maar zoals je misschien weet werken we in Thailand nauw samen met non-profit organisaties die ons helpen verantwoorde kwekerijen te selecteren).

  We doen wat we kunnen. Het zal de wereld niet veranderen, maar als iedereen een beetje doet, maken we uiteindelijk samen toch het verschil.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu