Fruit

Organic App


  • De Thai hebben maar geluk. In hun land groeit werkelijk alles wat een mens maar nodig heeft: rijst, koffie en thee, ongekend veel soorten groente en de meest vreemde en kleurrijke soorten fruit. Mango, banaan, papaja, watermeloen of ananas, die ken je. Maar heb je al eens jackfruit, ramboetan, custard appel, doerian, drakenfruit, mangosteen of rozenappel geproefd?

    Fruit wordt overal op straat verkocht. Het kost je meestal een paar kwartjes. Verse ananas of mango (wilt u zure of zoete?), rozenappel (of elk ander fruit van het seizoen) wordt -indien nodig- ter plekke geschild en voor je in hapklare stukjes gesneden. Hup, in een zakje en een stokje erbij om het eruit te prikken. Vaak krijg je bij zuurdere fruitsoorten een zakje met een mengeling van zout en chilipoeder.

    Anderen hebben het liefst een zoete vissaus bij onrijpe mango en we kennen ook Thai die een droog mengsel van vis, uitjes en suiker bij hun watermeloen willen. Thai vinden het nu eenmaal lekker als de smaken met elkaar in de mond om voorrang vechten en die het liefst ook een beetje in brand zetten.

    Fruit wordt door de Thai vooral als snack gegeten. Als lunch, als dessert na het eten, of gewoon tussendoor. Gelukkig wordt fruit ook perfect verwerkt in Thaise gerechten. Neem sticky rice met mango, zonder twijfel Thailands meest geprezen zoete delicatesse. En wat denk je van verse ananas in een kip zoet-zure roerbakschotel? Smullen!

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu