CHEMISCHE STOF BPA IN DE VERPAKKING? NIET BIJ ONOFF!

Organic App


 • Voedsel dat je thuis gaat eten, moet worden verpakt, daar is geen ontkomen aan. Natuurlijk, een paar wortels of een bloemkool kun je zo in je tas stoppen, maar voor kant-en-klare producten geldt dat niet. Bij ONOFF doen we er alles aan onze producten zo verantwoord als mogelijk te maken en te verpakken. Dat wil zeggen: zonder riskante stoffen en met verpakkingsmateriaal dat kan worden hergebruikt.

  We gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk karton in plaats van plastic. De doosjes waarin onze zakjes saus en currypasta naar de winkels worden vervoerd, sluiten via een slimme vouw in het karton. Voordeel: we hoeven er nu geen plakband meer voor te gebruiken.

  Af en toe krijgen we vragen over BPA, oftewel Bisfenol A. BPA is een chemische stof, een weekmaker, die wordt gebruikt om kunststof te maken en dus soms in plastic producten of blikjes zit. BPA kan via de verpakking in de voeding terechtkomen. Als je er te veel van binnenkrijgt is dat schadelijk voor de lever, de nieren, voor de vruchtbaarheid en het heeft mogelijk effect op de hormoonhuishouding. Eerlijk is eerlijk, je moet er wel heel veel van binnenkrijgen, maar toch, wij zeggen: nee! Er zit dus geen BPA in onze verpakkingen, niet in de zakjes die gebruikt worden voor de sauzen en currypasta's en ook niet in de blikjes van de kokosroom.

  Nog een voorbeeld. Zoals je misschien weet zitten onze instant noedelsoepen in een stevige bamboe cup met FSC keurmerk. Het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos, volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. De beker is composteerbaar. Voor de coating van de beker is geen plastic gebruikt, maar polymelkzuur, dat is een natuurlijke coating van maiszetmeel.

 • onoff spices

  ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

  Lees verder...

  EU Certificaat

  We Are Certified

  Contact

    Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

    +31 103073250

     +31 103073250

     ONOFF SPICES BV
  Postbus 8090
  3301 CB Dordrecht

  Follow us

  Mobiel Menu