BAMBOE VERPAKKING ORGANIC INSTANT THAI RICE NOODLES IS VEILIG

Organic App


  De bamboe cups en vorkjes die voor de Organic Instant Thai Rice Noodles van ONOFF worden gebruikt bevatten geen melamine en zijn veilig om mee te eten.

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit adviseert geen herbruikbaar servies van het kunsthars melamine of van bamboe gemengd met melamine meer te gebruiken. Dat kunsthars, dat voor het vormen en hergebruik van de bekers wordt toegevoegd, bevat mogelijk een te hoge concentratie van de stof formaldehyde, die vooral vrij kan komen bij hogere temperaturen. Formaldehyde komt van nature in het lichaam en andere producten voor, maar kan bij te hoge inname leiden tot tijdelijke maagproblemen.

  Bamboe zelf geeft geen riskante stoffen af, dat doet de melamine. Voor de bamboe cups van ONOFF wordt geen melamine gebruikt. De ONOFF bekers worden gemaakt van ongebleekte bamboepulp, een dikke laag bamboepapier. De cup wordt gevormd van dit stevige bruine bamboepapier en is geschikt om eenmalig te gebruiken.

  Het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geldt vooral voor herbruikbaar servies, niet voor de wegwerpbekers die ONOFF gebruikt.

  Organic Instant Thai Rice Noodles zitten in een stevige bamboe cup met FSC keurmerk. Het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos, volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. De beker is composteerbaar.

  Voor de coating van de beker is geen plastic gebruikt, maar polymelkzuur, dat is een natuurlijke coating van maiszetmeel.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu